XS
SM
MD
LG

"Moj svet je rukomet" - Bekament Bukovička Banja i ORK Šamot sa školarcima u misiji promocije rukometa

.. više od 250 devojčica i dečaka na promociji rukometa. Akcija će biti nastavljena i narednih dana u osnovnim školama u Opštini Aranđelovac ...

Aranđelovački rukometni superligaš , ŽRK Bekament Bukovička banja i ORK Šamot 65 organizovali su promociju rukometa i druženje sa osnovcima dve najveće osnovne , gradske škole , u SRC Šumadija u Aranđelovcu , a svoju akciju pod nazivom „ARANĐELOVAC GRAD RUKOMETA“ nastaviće narednih dana i u ostalim gradskim i seoskim školama na području aranđelovačke opštine.

"Aranđelovac grad rukometa" - akcija u organizaciji ŽRK Bekament Bukovička Banja i ORK Šamot 65

Više od 250-oro devojčica i dečaka , nižih razreda osnovnih škola , zajedno sa odeljenskim starešinama , nastavnicima i direktorima OŠ „Milan Ilić Čiča“ i „Svetolik Ranković“ odazvalo se pozivu da zajedno sa trenerima i igračima ova dva kluba upoznaju čari rukometa.

Aranđelovački treneri i igrači u zajedničkoj misiji

U zanimljivim igricama i poligonima koje su osmislili treneri: Ivan Đorđević , Zvonko Paunović , Marija Kuharović , Živomir Radosavljević i Marko Obradović najboljma su dodeljene simbolične nagrade u vidu diploma , majica i osvežajućih napitaka , i sitnih poklona koje su obezbedile kompanija Bekament i Knjaz Miloš sa svojim brendom AQUA VIVA.

Ko će prvi do lopte ? Detalj sa tribina SRC Šumadija

Prilog RTV "Šumadija" iz Aranđelovca 

Ditektorima škola uručene su po dve lopte kao prva pomoć za časove fizičkog vaspitanja , a dogovoreno je da akcija bude nastavljena i u narednom periodu , a akciju su prisustvovali i prvi treneri dva kluba: Slobodan Jedoksić i Saša Bošković.

Rukometni Savez Srbije podržao je ideju , pa su klubovima dodeljeni montažni – rasklapajući golovi za mini rukomet , kao i markeri za dva kluba , koji će trenerima u narednom periodu biti omjugućena bolja improvizacija terena i poligona za rad na omasovljenju mlađih klupskih selekcija.

Gužva na penalu - veliko interesovanje za promociju rukometa

Uz napred navedene trenere sa devojčicama i dečacima u SRC Šumadija družili su se i rukometašice Bekamenta Bukovičke Banje: Milica Rančić , Bojana Miloć i Nataša Atanasković , članice druge ekipe ovog kluba Dijana Mladenović i Sofija Ćirović , kao i rukometaši Šamota: Nemanja Praščević , Nikola Mitrović , Danilo Živković , Nikola Čolović i mnogi drugi.

Svako bi da pogodi mrežu

Nagrade su uručene najboljim pojedincima u zanimljivim igrama sa , i bez lopte , a podeljene su učenicima četvrtog razreda OŠ Svetolik Ranković: Ani Nikolić i Ivi Stojić , odnosno OŠ Milan Ilić Čiča: Mladenu Milinkoviću i Mihailu Jakovljeviću.

Najbolji među najboljima u akciji "Moj svet je rukomet"

Čitav događaj odlično su medijski ispratile Regionalna radio televizija „Sunce“ i RTV „Šumadija“ koje su u svom programu emitovale video i audio materijal sa ovog druženja...

Prilog Regionalne radio televizije "Sunce" iz Aranđelovca 

Mini akcija je nastavljena već sutradan u OŠ „Prvi srpski ustanak“ gde su uz gostoprimstvo direktora direktora škole Dejana Bajovića đacima ove škole klupski treneri u društvu mladih igrača dva kluba: Sanje Lazić , Slađane Stefanović , Ivana Jugovića i Uroša Avramovića prezentovane sve čari rukometnog sporta. Uz osnovne informacije o ovom sportu , učesnici mini projekta „MOJ SVET JE RUKOMET“ , takmičili su se u zanimljivim igricama , a najuspešniji su nagrađeni majicama i diplomama , dok su školi donirane rukometne lopte…

"Aranđelovac grad rukometa" , detaalj sa promocije u Orašcu u OŠ "Prvi srpski ustanak"

Ovaj projekat, koji su podržali Rukometni Savez Srbije, Sportski savez Aranđelovac , kompanija Knjaz Miloš, sa brendom Aqva Viva i Foto centar , ima za cilj da se kroz treninge i takmičenja deca usmere na zdrav sportski život...

Već sutra , i dan kasnije , članovi ovog sportskog karavana „MOJ SVET JE RUKOMET“ posetiće osnovce u školi „Sveti Sava“ u Aranđelovcu i Bukoviku , a naredne nedelje prezentacije su dogovorene u OŠ „Ljubomir Ljuba Nenadović“ u Raniloviću i OŠ „Dušan Radonjić“ u Banji.

Foto: Peđa Mirić - "Foto centar" - Aranđelovac i atrhiva klubova


18 .kolo Superliga
Voždovac 1955 29 : 16 Junior
Mladost 29 : 20 Medicinar
Zaječar 1949 19 : 33 Jagodina
Bekament BB 35 : 24 Naisa
Vojvodina 22 : 24 Bor RTB
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Jagodina 18 18 0 0 36
2 Bekament BB 18 16 0 2 32
3 Naisa 18 12 0 6 24
4 Zaječar 1949 18 10 1 7 21
5 Mladost 18 10 0 8 20
6 Medicinar 18 8 1 9 17
7 Vojvodina 18 6 2 10 14
8 Voždovac 1955 18 4 0 14 8
9 Bor RTB 18 3 0 15 6
10 Junior 18 1 0 17 2