XS
SM
MD
LG

Filipu Đokiću, drugo mjesto na Kupu Srbije

 

 

Na najvažnijem takmičenju za dječake od 10 godina, Kupu Srbije, inače turniru iz A kategorije održanom proteklog vikenda na teniskim terenima u Šidu, mladi brčanski teniser Filip Đokić, koji osim za matični klub TK Sol iz Brčkog, nastupa i za TK Sol 022  Šida, osvojio je drugo mjesto.

On je u finalnom meču odigranom 23.septembra poražen sa 2:0 (4:0, 4:0) od Alekse Živkovića, člana teniskog kluba ŽAK iz Sombora.

 Do finalnog meča Đokić je pružio izvanredne partije i sasvim zasluženo se našao u poziciji da osvoji šampionski trofej. Nažalost, njegov rival koji je stariji godinu dana, bio je bolji i sasvim zasluženo trijumfovao.

Filip Đokić

U osmini finala sa 2:1 (0:4; 5:4 i 7:4) savladao je Dendu iz zrenjeninskog TK Galeg 1990.. U četvrtfinalnom meču takođe sa 2:1 (1:4; 5:3 i 7:2) bio je bolji od Uroša Rađenovića i TK Gazela iz Beograda.

 U borbi za ulazak u finale ovog veoma cijenjenog turnira za mlađe kategorije na kome je nastupilo osam najboljih takmičara iz svakog regiona iz Teniskog saveza Srbije, Filip je sa 2:0 (4:2; 4:2) slavio protiv Novaka Miloševića iz beogradskog TK Đukić.

Ovo je inače najveći uspjeh mladog Đokića u dosadašnjoj teniskoj karijeri.

Treće mesto na turniru koji se igrao se okviru kalendara Teniskog saveza Srbije osvojili su Nikola Ivašković  i Novak Milošević. 

 

S leva na desno, Đokić, Žarković i Ilišković