XS
SM
MD
LG

Milojević i Petrović odservirali Indijce

Posle odličnog prvog dana i vođstva tenisera 2-0 protiv Indije, usledio je meč dublova dve reprezentacije. Indijci su važili za favorite, mnogo toga im je išlo na ruku, osim podloge, jer se definitvno najslabije snalaze na šljaci. Indijci su odlučili da naprave izmenu u dublu, proverenom Rohanu Bopani priključen je Saket Majneni, umesto ranije najavljenog Srirama Baladžija. I bez te promene gosti su imali prednost u odnosu na mladi srpski dubl Nikola Milojević i Danilo Petrović. Ipak, uz podršku oko hiljadu gledalaca u sportskom hramu na desnoj obali Ibra, srpski dubl je slavio maksimalnu pobedu rezultatom 7-6, 6-2, 7-6.

Naši teniseri nisi mnogo respektovali mnogo hvaljeni indijski dubl. na servise Petrovića smo poveli,a u četvrtom gemu propustili smo veliki šansu za brejk. Ipak, način igre Petrovića i Milojevića svideo se kraljevačkoj publici koja je znala da ih podrži. U nastavku seta svako je držao svoj servis, mada su naši teniseri imali dva puta priliku da načine brejk, na servise Majnenija, ali set je ipak ušaou taj brek. Vodili smo 3-1, ali su Indijci uzvratili mini brejk i ubrzo poveli 4-3. Ipak, vratio se srpski dubl, a Petrović je bekendom doneo Srbiji prvu set loptu koju nismo iskoristili. Na servis Milojevića smo iskoristili drugu set loptu za konačnih 7-5 u taj breku i vođstvo u meču.

Vrhunska igra Milojevića i Petrovića za trijumf nad Indijom

Servisima Bopane počeo je drugi set, ali prvi brejk na meču je usledio upravo tada. Milojević je "pustio" ruku, Petrović bio smiren i Indijci su u ovom gemu uzeli samo jedan poen,a oko hiljadu gledalaca je oduševljeno ispratila vođstvo "orlova" na početku drugog seta. Brejk smo odmah potvrdili za duplirano vođstvo u setu. Peri vođstvu od 3-1 Srbija je imala brejk, ali je Petrović reternirao mali aut i Indijci su ostali u igri. U sedmom gemu odlična partija Milojevića i Petrovića, posle dugog nadmudrivanja uzet je servis Majnenu za vođstvo od 5-2. kako je na sevis u tom trenutku došao Danilo Petrović, koji je slao gromove i munje tokom celog meča, bilo je jasno da će naš tim osvojiti drugi set. I to se dogodilo bez izgubljenog poena za konačnih 6-2 za Srbiju.

Malo je nedostajalo da gledamo reprizu drugog seta. Na servise Bopane "orlovi" su poveli 40-0, ali serija grešaka srpskog dubla spasila je Indijce i omogućila im da povedu u trećem setu. Sigurnije je igrao indijski dubl u ovom setu, oduzeli su servis Milojeviću i taj brejk im je omogućio da budu bliži osvajanju trećeg seta. Ali, tako nisu mislili Milojević i Petrović, uspeli su da povrate brejk na sevise Bopane, stignu do 4-5 i uz ogromnu podršku sa tribina krenu prema preokretu. Na servise Milojevića Srbija je došla do izjednačenja 5-5,a to se nije dopalo Bopani koji se kod sudije žali na ponašanje kraljevačke publike,a to je dodatno donelo reakciju sa tribina. I uspeli su naši momci, fantastičan finiš trećeg seta, Indijci nius imali rešenja, iako su u taj breku poveli 2-0, ali sve posle toga bilo je u znaku Srbije za konačnih 7-5 i 3-0. Srbije pobedila Indiju već posle dva dana baraža, idealan scenario kome se niko nije nadao, pa čak ni naši reprezentativci i njihov selektor. Srbija će u novom formatu Dejvis kupa biti nosilac.

Velika pobeda u Kraljkevu za povlašćen status - Dejvis kup reprezentacija Srbije

- Definitvno moj debi za reprezenjntaciju je odlučio - sa osmehom je u svom stilu rekao posle meča Danilo Petrović. - Igrali smo odlično, vderovali smo u sebe. Ipak, ovo je pobeda celog tima, svi smo bili kao jedan i ovo je ogroman uspeh.

- Bili smo mnogo spremniji i staloženiji od rivala. U provm setu smo pogodili neke teške lopte, to nas je ponelo i na krilima dobijenmog prvog seta smo odigrali nastavak. Pokušali su Indijci da nas izbace iz koloseka, ali nismo se dali i zasluženo smo pobedili - naglasio je Nikola Milojević.

- Indija je bila blagi favorit, ali sam rekoa da smo odlično radili u Kraljevu, upravo Milojević i Petrović su sjajno radili i bio sam ubeđen ako budu mirni da možemo do pobede. Mogli smo u trećem setu bez drame, ali lepa pobeda, njihova prva i svestan sam kako se osećaju i koloiko i njima ali i celom našem timu znači - smireno je govorio posle meča Nenad Zimonjić selektor Srbije.

Na pitanje našem selektoru oko žreba za dalje i želja oko eventualnih rivala, napomenuo je.

- ne razmišljam sada, sačekaćemo mirni žreb i videti ko će nam biti rival. Za mene je mnogo važnije da imamo široku bazu, mnogo igrača koji mogu na pravi način da igraju za reprezentaciju. Tu msilim i na Novaka, Vikotora, Janka, Filipa, ali i plejadu mladih koji su u Kraljevu zaista blistali. Pobedili smo Indiju posle dva dana, imamo mnogo razloga da budemo zadovoljni i sada možemo da slavimo - zaključio je Nenad Zimonjić selkektor Srbije.

Danas, poslednjeg dasna baraža za popunu Svetske grupe Dejvis kupa za Srbiju će nastupiti Peđa Krstin, selektor Indije će tek odabrati ko će mu se suprotstaviti,a meč se igra u tri seta.