XS
SM
MD
LG

Jagodinke borbeno u kvalifikacijama za LŠ u Koprivnici: Poraz i vrlo važna pobeda!

Ekipa ŽORK Jagodine bezuspešno do lige šampiona ali dobra vest je da nastavljaju EHF kup. Vrlo težak i iskusni protivnik zaustavio je Jagodinke, to je Rumunska Krajova koja je osvojila EHF kup u prošloj godini. Nema puno toga da se kaže za Rumunke osim toga da su diktirale svoj tempo tokom cele utakmice i pobedile Jagodinke rezultatom 31:18 (19:10). U Ekipi Krajove najefikasnija je bila naša interacionalka Jelena Trifunović koja je zabeležila 8 pogodaka od 8 upućenih udaraca a pratila je Željka Nikolić sa 5 pogodaka od 6 upućenih šuteva u okvir gola. Jagodinke nisu blistale što se tiče procenta, Ivana Mitrović je imala 5/16, Jelena Gojković i Marija Jovanović su imale 2/5 dok je mlada Nikoleta Žižić bila stopostotna i imala 2/2. Napomenućemo da je Jagodina putovala u Hrvatsku u oslabljenom sastavu jer pravo nastupa nisu imale nove igračice jagodine, Anđela Nišavić, Aneta Adžić i Tanja Ašanin.

Što se tiče druge utakmice može se reći da je to ona Jagodina koju pravi Dragan Markov! Sjajan meč i sjajna požrtvovanost mladih rukometašica Jagodine. Muratpaša iz Turske Antalije je savladana rezultatom 26:24 (15:12). Sjajna je bila Jelena Gojković koja je vodila Jagodinu sa 9 pogodaka, pratile su je Marija Jovanović i Ivana Mitrović sa 4 dok je 3 upisala novo pojačanje Jagodine Andrijana Tatar koja je pristigla iz Niške Naise. U redovima Antalije blistale su Jasemin Šahin koja od 2013. godine brani boje Muratpašica i sedamnaestogodišnja Bejzanur Turkilmaz koje su upisale po 6 pogodaka.

Jagodina – Muratpaša 26:24 (15:12)

Dvorana: Fran Galović. Gledalaca: 120. Sudije: Peč i Vaglovari (Mađarska). Sedmerci: Jagodina 4 (3), Muratpaša 1 (-). Isključenja: Jagodina 10, Muratpaša 2 minuta.

JAGODINA: Bogdanović, Bogojević 2, Žižić, Mitrović 4, Sivčev, Tatar 3, Jevtić 2, Aleksić 1, Jovanović 4, Đurašinović, Glišović 1, Gojković 9, Stepanović.

MURATPAŠA: Turkilmaz 6, Ozel 4, Akalin, Hošgor, Bozdogan 2, Grahovac, Dinč, Šahin 6, Toprak 5, Kilić 1, Akalin, Sormaz.

Sledeća destinacija Jagodinki biće odlučena žrebom za niži evropski rang a to je EHF kup koji je iz godine u godinu sve jači.

Foto: ŽORK Jagodina

Izjava igračica Jagodine:

Jelena Đurašinović: Mislim da nijedna devojka nije bila svesna da igramo kvalifikacije za ligu šampiona sve dok nije stala na teren i da nam je ta prva utakmica bila psihički jako teška imali smo veliku tremu, nismo znale šta radimo u napadu i u odbrani. Devojke protivničke ekipe su iskusnije i videle su to i iskoristile protiv nas. Protiv druge ekipe smo ušli sa stavom da ćemo dobiti tu utakmicu, nismo imale veliku tremu, odradile smo odbranu mnogo bolje nego u prvoj utakmici i to nam je donelo pobedu.

Jovana Bogojević: Na prvoj utakmici, protiv Krajove, nismo pokazali željeni kvalitet. Ušli smo nesigurno i uplašeno u utakmicu, što je uzrokovalo slabu igru u napadu i puno tehničkih grešaka. Ni odbrana nije funkcionisala kako treba, tako da ne čudi činjenica da smo poražene sa tolikom gol razlikom. Ekipa Krajove je jako kvalitetna, svakako, ali bi rezultat bio mnogo povoljniji da smo ispoštovale dogovor iz svlačionice i odigrale hrabrije. što se tiče druge utakmice, protiv šampiona Turske, Muratpaše, jako nam puno znači ta pobeda. Tu smo pokazale da je ovogodišnja ekipa Jagodine sposobna da se bori podjednako sa ekonomski bogatijim inostranim klubovima, pa čak i da ih pobedi. Početni strah i grč sa prethodne utakmice je nestao, bile smo borbenije i fokusirane na zadatak, što je i dovelo do pobede. Čestitala bih svojim devojkama na borbi, nadam se da ćemo taj duh zadržati i u budućim utakmicama.

Marija Jovanović: Pripremale smo se dugo za kvalifikacije i shvatile ih vrlo ozbiljno.Nismo pružile igru kakvu smo očekivale protiv Krajove, zato smo bile bolje u meču protiv Muratpaše što je dovelo do pobede. Imale smo bolju igru u odbrani i razvijeniji napad.

Jelena Gojković: Utakmicu protiv Rumunske Krajove smo jako loše otvorile, bojažljivo...odbrana nije bila na visokom nivou kao ni napad. U prvih 15minuta ništa nam nije išlo od ruke, tako da je i rezultatska prednost bila na strani protivnica. Na trenutke smo igrale dobro, približile se na -3 ali Rumunke su zaigrale jače i opet napravile razliku... Ekipa Krajove je jako dobra ekipa sa većim iskustvom od nas u Evropskim takmičenjima i iskoristile su naše neiskustvo... Da napomenem da smo kvalifikacioni turnir igrali bez tri Crnogorske igračice... Za razliku od prve utakmice, drugu, protiv Turske ekipe Muratpaša smo jako dobro otvorile i povele sa 8:1... Odbrana kao i napad su dobro funkcionisali, bili smo opasni sa svih pozicija. Usledio je mali pad igre pa su nam se rezultatski približile, ali nismo dozvolile da nas to poremeti, zaigrale smo bolje i kvalitetnije i na kraju slavile pobedom. Velika je stvar što smo bile deo kvalifikacija za ligu šampiona, od nas se ništa nije očekivalo, a opet vratile smo se sa jednom pobedom, što morate priznati i nije mala stvar... To je već iza nas, nastavljamo sa radom i pripremom se za domaće prvenstvo koje se bliži, a tu je i kup srbije kao i super kup koji igramo vikend pre početka prvenstva sa ekipom Bekamenta.

Andrijana Tatar: Iza nas su dvije teške utakmice kvalifikacija za ligu šampiona, gdje smo uspjeli da u drugom meču pobijedimo Turskog Muratpašu i da zauzmemo treće mjesto, što je za nas uspijeh. Svakako da nam je jedno iskustvo više i da nam ove utakmice znače za ono što nam je prioritet a to je domaće prvenstvo.

Branko Popović (Pomoćni trener): Prva utakmica je bila odraz neiskustva igranja evropskih utakmica, bila je prisutna prevelika trema i strah među igračicama. Nismo bili zadovoljni prikazanom igrom ali već u drugoj utakmici se sve promenilo, devojke su igrale slobodnije i opuštenije, pokazele šta znaju i umeju i sasvim zasluženo trijumfovale protiv, na papiru jačeg protivnika (prvaka Turske). Treba i napomenuti da nisu igrale tri igračice iz Crnogorske Budućnosti tako da optimizam raste pred početak prvenstvena i regionalne lige.


18 .kolo Superliga
Voždovac 1955 29 : 16 Junior
Mladost 29 : 20 Medicinar
Zaječar 1949 19 : 33 Jagodina
Bekament BB 35 : 24 Naisa
Vojvodina 22 : 24 Bor RTB
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Jagodina 18 18 0 0 36
2 Bekament BB 18 16 0 2 32
3 Naisa 18 12 0 6 24
4 Zaječar 1949 18 10 1 7 21
5 Mladost 18 10 0 8 20
6 Medicinar 18 8 1 9 17
7 Vojvodina 18 6 2 10 14
8 Voždovac 1955 18 4 0 14 8
9 Bor RTB 18 3 0 15 6
10 Junior 18 1 0 17 2