XS
SM
MD
LG

Nastavlja se Super Liga, u nedelju večiti derbi na Adi

Nakon letnje pauze u nedelju 9. septembara nastavlja se klupska sezona u srpskom ragbiju 13. Već na startu jesenjeg dela šampionata u Super Ligi Srbije igra se veliki derbi – na Adi Ciganliji (17.00) Crvena zvezda dočekuje Partizan.

Biće to već peti duel večitih rivala u ovoj godini i sva četiri prethodna dobili su crveno-beli, uključujući i dva direktna za trofeje. Na startu sezone, Zvezda je preko Partizana osvojila Superkup Srbije (42:26), dok je u završnici prolećnog dela savladala crno-bele i u finalu Kupa Srbije (56:6).

Crveno-beli u meč ulaze dodatno pojačani u odnosu na prvi deo prvenstva jer je tim preuzeo bivši NRL trener, Australijanac Fil Ekonomidis, a klub su pojačali i Gruzijac Nik Frančulidze i Vitor Ljubičić koji je u drugom kodu, ragbiju 15 bio reprezentativac Srbije. Sa pobedom Zvezda gotovo izvesno osvaja prvo mesto na tabeli do kraja regularnog dela sezone i imaća prednost domaćeg terena i lakši raspored u plej-ofu.

Na drugoj strani nije bilo značajnih promena u postavi Partizana koji je već u nekoliko situacija uspevao da iznenadi favorizovanog večitog rivala. Pogotovu je bolan poraz Zvezdi u finalu Balkan Super Lige prošle sezone.

U ukupnom skoru, crveno-beli imaju prednost – dobili su 16 od 23 odigrana večita derbija. Partizan je ostao na šest trijumfa, dok je jedna utakmica završena je nerešenim rezultatom.

U nedelju se takođe igra još jedan meč Super Lige Srbije, na pomoćnom terenu Sportskog centra Čair (17.00) Radnički iz Niša ugostiće Dorćol. To je direktan duel za treće mesto na tabeli koje donosi učešće u plej-ofu i opstanak u eliti naredne sezone.