XS
SM
MD
LG

Vujasin ukrotio "lavove"

Fudbaleri Radničkog 1923 priredili su svojim simpatizerima izuzetno prijatno iznenađenje u 5. kolu Prve lige Srbije. Učenici Darka Tešovića prekinuli su seriju od tri utakmice bez trijumfa i to na gostovanju vodećoj Bežaniji. „Đavoli“ su slavili sa minimalnih 1:0 (1:0), a gol odluke postigao je Mile Vujasin u 3. minutu.

Iako su u ovu utakmicu ušli maltene kao „prežaljeni“, fudbaleri kragujevačkog prvoligaša pokazali su karakter i vratili navijačima Radničkog 1923 veru u ovaj tim. Kragujevčani su odigrali jednu dobru takmičarsku utakmicu i naneli popularnim „lavovima“ prvi poraz nakon četiri uzastopne pobede, a da su bili malo koncentrisaniji u završnici mogli su da slave i sa ubedljivijom prednošću.

Fudbaleri Radničkog 1923 proslavljaju veliku pobedu (Foto: FK Radnički 1923)

Radnički 1923 je odlično otvorio utakmicu i već u 3. minutu stigao do prednosti. Dimitrić je prihvatio loptu na polovini rivala, ušao u kazneni prostor, a zatim pravovremeno proigrao Vujasina koji se ubacivao iz drugog plana. Nekadašnji kapiten Inđije uputio je precizan udarac iz prve i pogodio suprotan ugao za veliku radost Šumadinaca i njihovih vernih navijača, koji su i na ovom gostovanju u zavidnom broju bodrili svoje ljubimce.

Samo par minuta kasnije ponovo je Vujasin zapretio nezgodnim udarcem sa nekih 18-19 metara, ali je ovoga puta golman Bežanije Krunić imao sreće, pošto je lopta prohujala pored leve stative.

Domaćin je prvi put ozbiljnije zapretio tek u 27. minutu, kada je Milovanović šutirao sa ivice šesnaesterca pored gola. Na drugoj strani, u dva navrata pripretio je raspoloženi Tomislav Todorović. Njegov prvi pokušaj udarca ka golu je izblokiran, a drugi je osujetio golman Krunić.

Poslednje dve šanse u prvom delu susreta imali su fudbaleri Bežanije. Najpre je visoki Milošević tukao sa ivice šesnaesterca preko gola, a zatim je i Filipović pokušao glavom na centaršut Milovanovića, ali je golman Radničkog 1923 Raičević uspeo da mu zasmeta.

Mile Vujasin, strelac pobedonosnog pogotka za Radnički 1923 (Foto: M. Jovičić)

Tek što je počelo drugo poluvreme, Radnički 1923 je imao sjajnu priliku da duplira vođstvo. Nakon greške domaćih fudbalera na sredini terena, Dimitrić je u kontri izbio sam ispred golmana Bežanije Krunića, ali nije uspeo da ga nadmudri.

U 57. minutu Tomislav Todorović je dugom loptom pokušao da pronađe Dimitrića, ali je Krunić istrčao na tridsetak metara od svog gola i sprečio napadača Radničkog da dođe do lopte.

Par trenutaka kasnije Slavko Cvjetinović, koji je u 54. minutu zamenio Ognjena Ilića, morao je da napusti teren nakon desetak minuta provedenih u igri, pošto je u jednom duelu sa igračima Bežanije dobio nezgodan udarac u predelu nosa. Umesto njega u igru je ušao Đorđe Maksimović.

Najbolju šansu da dođu do izjednačenja igrači Bežanije propustili su u 64. minutu, kada je Nedeljković idealno proigrao rezervistu Bogdanovskog, ali je Raičević pravovremenim istrčavanjem sprečio najgori scenario po svoj tim.

Pet minuta kasnije nova opasnost pred golom Radničkog. Jeremić je izveo slobodan udarac, lopta je došla do Desančića koji šutira iz prve, Raičević brani, a na odbitak nije najbolje reagovao Šušnjar.

U 74. minutu Maksimović se našao u kontri, ali je dugo oklevao tražeći što bolju poziciju za udarac. Mladi napadač Radničkog 1923 pokušao je i minut kasnije udarcem sa nekih petnaestak metara iskosa sa leve strane, ali bio je to lak posao za Krunića.

Kako se utakmica bližila kraju, Bežanija je pojačavala pritisak ka golu Kragujevčana. Tako je u 78. minutu ponovo zapretio mladi Bogdanovski nakon solo akcije i smušene intervencije odbrane Radničkog, ali je lopta posle njegovog udarca prošištala pored stative. Dva minuta kasnije Desančić ubacuje loptu pred gol gostiju, tamo sa ivice peterca glavom tuče Jeremić, a Raičević efektnom paradom izbacuje loptu u korner.

Mali „intermeco“ između napada Bežanije viđen je u 82. minutu. Tomislav Todorović se izborio loptu na nekih tridesetak metara od gola Bežanije, a zatim uputio dobar udarac koji je završio iznad prečke.

Kragujevčani su se u samom finišu hrabro branili, dok su domaći fudbaleri u preteranoj žurbi ostajali bez pravih ideja kako da dođu do gola Radničkog.

Igrao se četvrti minut sudijske nadoknade vremena kada je mladi Maksimović propustio idealnu priliku da postigne svoj prvenac u sezoni i stavi tačku na ovaj susret. On se nakon kardinalne greške Despotovića našao „oči u oči“ sa golmanom „lavova“ Krunićem, ali je ponovo oklevao i dao vremena defanzivcu Bežanije da ga stigne i iskupi se za pređašnji propust.

Ipak, na kraju je na semaforu ostalo 1:0 za goste, pa su fudbaleri Radničkog 1923 zajedno sa navijačima podelili radost nakon drugog trijumfa u sezoni.

BEŽANIJA – RADNIČKI 1923  0:1 (0:1)

BEOGRAD
Stadion: FK Bežanija
Sudija: Borko Mijajlović (Jagodina)
Pomoćnici: Čedomir Andrejić (Kruševac), Ivan Blagojević (Paraćin)
Strelac: Vujasin u 3. minutu za Radnički 1923
Žuti kartoni: Šušnjar, Radovanović, Milošević, Jeremić (Bežanija), M. Ilić, Vujasin (Radnički 1923)

BEŽANIJA: Krunić, Milovanović (od 63. Jeremić), Stojanović, Filipović, Šušnjar (od 56. Despotović), Desančić, Nedeljković, Radočaj, Simić (od 63. Bogdanovski), Radovanović, Milošević.

RADNIČKI 1923: Raičević, A. Todorović, Lalić (od 65. Cvijović), Petrović, M. Ilić, Zdravković, Aleksijević, Dimitrić, T. Todorović, Vujasin, O. Ilić (od 54. Cvjetinović (od 64. Maksimović)).

U narednom, 6. kolu fudbaleri Radničkog 1923 ugostiće na stadionu „Čika Dača“ ekipu Budućnosti iz Dobanovaca.


Novi Pazar 0 : 1 Inđija
Bežanija 0 : 1 Radnički 1923
Budućnost 1 : 1 Borac
Sinđelić 3 : 2 Sloboda
Zlatibor 2 : 1 Teleoptik
Javor Matis 1 : 0 Trajal
Metalac 2 : 0 Bečej 1918
OFK Žarkovo 0 : 0 TSC
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Inđija 5 4 1 0 13
2 Bežanija 5 4 0 1 12
3 Sinđelić 5 3 2 0 11
4 Zlatibor 5 3 1 1 10
5 Javor Matis 5 2 2 1 8
6 Radnički 1923 5 2 1 2 7
7 TSC 5 1 3 1 6
8 Budućnost 5 1 3 1 6
9 Metalac 5 1 3 1 6
10 Bečej 1918 5 2 0 3 6
11 Teleoptik 5 1 2 2 5
12 OFK Žarkovo 5 1 2 2 5
13 Borac 5 1 2 2 5
14 Novi Pazar 5 0 3 2 3
15 Sloboda 5 0 2 3 2
16 Trajal 5 0 1 4 1