XS
SM
MD
LG

Odličan nastup mladih Romantičara ipak nije krunisan pobedom

OFK Beograd je na premijernom meču u novom šampionatu Srpske lige "Beograd" nastupio sa dosta podmlađenim sastavom, sa timom koji je imao jedan od najnižih proseka godina na nekoj zvaničnoj utakmici u klupskoj istoriji. Čak osam "bonus" igrača nastupilo je za Beograd na ovoj utakmici! Mladi Romantičari, produkt naše omladinske škole, na meču protiv novobeogradskog Radničkog, su pružili dosta požrtvovanu partiju, ali nisu imali sportske sreće pa je utakmica završena remijem, rezultatom 2-2.

Prisutni na Omladinskom stadionu su mogli da vide jedan novi OFK Beograd, jedan mladi tim pun želje za dokazivanjem, dečake kojima se ispunio san da u seniorskoj konkurenciji brane dres koji su nekada nosili Skoblar, Santrač, Petković, Samardžić, Antić i ostale legende domaćeg fudbala. Iako su gosti dvaput dolazili u vođstvo, opšti je utisak da smo bili konkretniji takmac, ali nismo valorizovali igru sa još golova nakon šansi.

Sa druge strane, da smo previše mladi pokazao je i način na koji smo primili pogatke. Napravili smo početničke, neoprostive greške, a neuporedivo iskusniji protivnik je to znao da iskoristi. Treba reći da navijači Beograda zameraju sudiji Krstiću na po njima nedosuđeni, očigledan, jedanaesterac nakon obaranja Veličkovića u kaznenom prostoru Radničkog.

Svi pogoci su postignuti do 35. minuta utakmice, a Ofkovci su najkonkretnije pripretili u drugom delu igre kada je brzi Pavlović stavljao na muke igrače u crvenim dresovima, no nekako su uspeli da sačuvaju svoju mrežu.

Na kraju možemo biti sasvim zadovoljni pruženom igrom, a pre svega pristupom naših igrača. Pobeda je bila blizu, ali ako nam na ovoj utakmici sreća nije bila saveznik, biće na nekom narednom meču. Pristutni su svakako mogli da odu zadovoljni kućama nakon meča protiv kluba sa kojim su nam se ukrštali putevi decenijama unazad. Prvi put 1954. godine u Prvoj saveznoj ligi SFRJ.

Svoje utiske nakon utakmice izneo je šef stručnog štaba, Žarko Todorović: - "Odigrali smo jednu borbenu i disciplinovanu utakmicu, ne tako kvalitetnu, ali u mogućnostima koje diktira trenutna situacija. U protokolu se našlo 10 bonus igrača što ne pamte ni najstari navijači OFK-e! To nije bio razlog da ne napadnemo Radnički i stvorimo više prilika za postizanje gola. Primili smo olako dva gola gde je Radnički imao dosta sreće, a mi u tim situacijama nismo najbolje reagovali. Ne mogu ništa da zamerim svojim igračima jer znam njihovu i svoju želju da prestavimo OFK uvek u najboljem svetlu. U tome su nas sputale i sudije jer je bila očigledna namera da pomognu Radničkom. Zahvalio bih se navijačima koji su pokazali privrženost klubu i dali vetar u ledja ovoj mladoj ekipi uz nadu da ćemo sledeće nedelje zajedno slaviti protiv Jedinstva."

U narednom meču ponovo smo na Karaburmi. Na Omladinski stadion dolazi ekipa surčinskog Jedinstva.


OFK Beograd 2 : 2 Radnički (NB)
Jedinstvo 3 : 1 BASK
IMT 4 : 0 Stepojevac Vaga
Grafičar 1 : 0 Prva Iskra
Radnički (O) 0 : 0 Lokomotiva
BSK Borča 2 : 2 GSP Polet Dorćol
Kolubara 5 : 2 Zvezdara
Brodarac 3 : 0 Crvena Zvezda
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 IMT 1 1 0 0 3
2 Kolubara 1 1 0 0 3
3 Brodarac 1 1 0 0 3
4 Jedinstvo 1 1 0 0 3
5 Grafičar 1 1 0 0 3
6 OFK Beograd 1 0 1 0 1
7 BSK Borča 1 0 1 0 1
8 GSP Polet Dorćol 1 0 1 0 1
9 Radnički (NB) 1 0 1 0 1
10 Radnički (O) 1 0 1 0 1
11 Lokomotiva 1 0 1 0 1
12 Prva Iskra 1 0 0 1 0
13 BASK 1 0 0 1 0
14 Zvezdara 1 0 0 1 0
15 Crvena Zvezda 1 0 0 1 0
16 Stepojevac Vaga 1 0 0 1 0