XS
SM
MD
LG

Novi trofej SBB Vukova

Pehar SK CEFL Kupa u posedu je Beograd SBB Vukova! U finalu ovog takmičenja, na stadionu BASK-a na Topčideru, nadigrali su poljskog vicešampiona, Gdinja Sihokse. Srpski tim je bio nezaustavljiv, krunisavši odličnu napadačku utakmicu sa 8 tačdaunova iz isto toliko napada. Ovim trofejem, SBB Vukovi su se vratili na šampionske staze nakon tri godine bez pobedničkog postolja u takmičenjima koja su igrali. Na taj način, smenili su na tronu ovog takmičenja novosadske Djukse, koji su pehar podigli prošle godine.

Foto: vukovi.org

Već u prvom poluvremenu, domaći su napravili razliku od 14 poena, koju nisu ispuštali do kraja. Sihoksi su imali dobru realizaciju u napadu, ali njihova odbrana nije našla rešenje za frenetični ritam Beograđana. MVP trofej dobio je američki kvoterbek SBB Vukova, Kari Verčer, kao priznanje za fenomenalnu igru i 7 postignutih tačdaunova.

Prva četvrtina nije nagoveštavala visoki rezultat. Obe ekipe su krenule oprezno, isprobavajući svoje napadačke akcije. Vođa napada SBB Vukova, Verčer, otvorio je poentiranje trčanjem od 2 jarda. Gosti su izjednačili preko svog raning beka, Jana Domagale koji je istrčao za tačdaun od 20 jardi. U drugoj deonici, SBB Vukovi su se odlepili rezultatski sa dva hvatanja Nikole Simovića i jednim Ivana Nedeljkovića za tačdaunove.

Nakon pauze, trener Sihoksa se odlučuje na rizik razočaran učinkom svoje odbrane, koja ne uspeva da zadrži efikasne napade SBB Vukova. Do kraja utakmice, gosti su nakon svakog svog poentiranja izvodili onsajd šuteve, ali nisu uhvatili nijedan od njih. To je samo povećalo broj poena na utakmici, jer su se napadi oba tima brzo smenjivali u postizanju tačdaunova.

Nedeljković je nastavio sa poentiranjem, fenomenalnim hvatanjem od 64 jarde. Kvoterbek gostiju, Džozef Bredli, odgovorio je pasom za tačdaun do Piotra Rudnickog. Zatim novopridošlica među redovima SBB Vukova, Kori Batler, povećava razliku svojim prvim poentiranjem za tim. Bredli dva puta primiče goste pogađanjem svojih risivera, Pavela Fabiha i Pavela Henica u end zoni Beograđana. Verčer odgovara oba puta, upošljavanjem Simovića sa dva duga tačdaun hvatanja. Utrčavanjem u branjeni prostor SBB Vukova, Bredli zaustavlja semafor na konačnih 55-41.