XS
SM
MD
LG

Razgovor sa povodom – atletičar Aleksa Kijanović

Opiši svoje početke i prve korake u atletici:

Moje ime je Aleksa Kijanović, imam 20 godina i aktivno se bavim atletikom tri i po godine. Treniram u Atletskom klubu Partizan 1945. Discipline u kojima se takmičim su 60, 100 i 200 metara. Trenutni sam zvanični prvak Srbije za seniore u disciplinama 60m (6,81), 100m (10,41), 200m (21,21) na otvorenom kao i u dvorani i s obzirom na to nosim titulu najbržeg čoveka u Srbiji, već 2-3 godine zaredom.  

Kako je tekla tvoja atletska karijera:

Stalni sam član atletske reprezentacije Srbije prethodne tri godine. Proglašen sam za najboljeg mlađeg seniora AK Partizan kao i najboljeg mlađeg seniora Atletskog saveza Beograda i Srbije za 2017. godinu.

Šta te očekuje u daljoj atletskoj karijeri:

Ove godine na leto me očekuje veliki broj mitinga širom Evrope i Balkana, a akcenat za sledeću sezonu je Evropsko atletsko prvenstvo u Berlinu i pripreme za ostvarivanje kvalifikacione norme. Atletski savez Srbije me je uvrstio na listu atletičara za koje se računa da će normu ispuniti. Od većih međunarodnih takmičenja me očekuje Prvenstvo Mediterana, Prvenstvo Balkana kao i Prvenstvo Balkana za štafete.

Što se tiče takmičarske 2018. godine i atletske sezone u dvorani sam osvojio zlato na prvenstvu države koje se održalo 03-04. februara u atletskoj dvorani na Banjici u disciplinama 60 i 200 metara. Do kraja februara me očekuje Prvenstvo Balkana u Turskoj kao i 3. po redu Serbia Open indoor meeting.