XS
SM
MD
LG

Raspored takmičenja na Balkan Bowlu 2017

Organizacioni odbor Balkan Bowla usvojio je raspored odigravanja utakmica i svih pratećih događaja na predstojećem prvenstvu Balkana u Somboru.

Treći Balkan Bowl održava se predstojećeg vikenda, od 6. do 8. oktobra, kada će tokom dvodnevnog takmičarskog i revijalnog programa snage odmeriti preko 200 takmičara iz okruženja. Svoje izabrane selekcije će, pored Srbije, poslati i Slovenija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina i All star Sever tim Saveza američkog fudbala Vojvodine.

Kako je već ranije i najavljeno, na ovogodišnjem Balkan Bowlu izabrane selekcije će se takmičiti u četiri kategorije:

  • U15 fleg fudbal
  • fleg fudbal u ženskoj konkurenciji
  • fleg fudbal u muškoj konkurenciji (stariji od 15 godina)
  • tackle fudbal „9–9” seniori

Reprezentacija Srbije će imati ekipe u sve četiri takmičarska kategorije, kao i All star Sever SAFV. Slovenija će u Sombor doputovati sa ženskom fleg fudbal i U15 reprezentacijom, Hrvatska sa seniorskom muškom fleg fudbal ekipom, a Bosna i Hercegovina će svoju premijeru pod nacionalnom zastavom i grbom imati u kategorijama U15 fleg fudbal i tackle fudbal „9–9”.

Prvi takmičarski dan, 7. oktobar, rezervisan je mečeve fleg fudbala, i u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Kada je reč o pratećem programu, U15 fleg ekipa Slovenije i Grada Sombora odigraće revijalni meč, a jedina tackle utakmica biće ona između juniorskih timova Wild Dogs Novi Sad i Meridian Indians Inđija, u okviru redovnog 2. kola Juniorske lige Srbije (U19). U popodnevnim satima planirano je i takmičenje linijaša, a u večernjim predavanje o antidopingu pod okriljem Antidoping agencije Srbije (ADAS).

Naredni dan, 8. oktobar, predviđen je za duele U15 fleg fudbal selekcija, te tacklefudbal „9-9”.

Detaljan raspored predstojećeg Balkan Bowla možete pogledati OVDE >>