XS
SM
MD
LG

Bekament Bukovička Banja poražen u Holandiji

U sudaru holandskog i srpskog šampiona u prvoj utakmici drugog kola EHF Kupa Evrope za rukometašice , večeras su u Dalfsenu na severu Holandije , večeras je ekipa Serkodaka savladala Bekament Bukovičku Banju rezultatom 26:34 , poluvreme 14:19.

Aranđelovačke rukometašice pružile su solidnu igru , prikazale veliku borbenost i zalaganje ali se sa 12 igrača u rotaciji , od kojih je trener Živojin Maksić , na raspolaganju imao tri čuvara mreže , nije moglo više. Problemi su se pojavili još pre samog puta , kada je postalo jasno da na put u Dalfsen zbog povrede ili bolesti neće ni krenuti levo krilo Timea Milošević , kružni napadač Sanja Rajović kao ni kapiten Milica Danilović. Dodatno se situacija zakomplikovaa pojavom virusa među igračima u Holandiji pa je povišena temperatura i malaksalost počela da redom kosi igrače: Kojić , Ilić , Grbić , Tomković ... osetile su probleme pred sinoćnji trening te je u toku predhodne noći i današnjeg dana medicinski radnik Rada Lukić imala pune ruke posla da stručnom štabu „skrpi“ bar jednu postavu za prvi meč.

Minus od osam golova posledica je pre svega nekoliko tehničkih grešaka u napadu Bekamenta , posebno u drugom poluvremenu kada je ponestajalo snage , te je domaći sastav sa par kontri , koje je demonstrirao i u prvom delu meča a i u nastavku utakmice , podizao povremeno prednost sa + 4 na + 6 do 7 golova razlike.

 

Detalj sa utakmice u Holandiji

 

Utisak je da se ni sudije iz Danske nisu baš proslavile dopuštanjem „batinanja“ Marije Petrović koja je zadavala dosta problema odbrani Serkodaka pa je nedostajalo još po koje isključenje za domaće igrače. Manjak igrača u rotaciji nije dozvolio treneru Živojinu Maksiću da odmara iscrpljene igrače koje se , utisak je , nisu predavale uprkos očiglednim problemima sa nedostatkom odmora , gotovo svih 60 minuta.Poraz je mogao biti i mnogo manje ubedljiv da je srpski predstavnik pre svega imao bolju reaizaciju sa penala odakle je zabeležen polovičan učinak 3 od 6 relizovanih sedmeraca...

Ostaje žal što se zbog uštede na troškovima učešća u evro-kupovima srpski šampion odlučio na dvomeč na gostujućem terenu jer nekako stiče se utisak da bi u kompletnijem sastavu i pred navijačima u Aranđelovcau situaija na terenu po ekipu koja dolazi zemlje koja je u silnom usponu u rukometnoj igri , ne bi odvijala baaš ovako povoljno kao što je to slučaj bio večeras u Holandiji.

U ekipi Bekamenta Bukovičke Banje 7 igrača upisalo se u strelce a najefikasnije su bile Milica Anić i Ana Tomković sa po 7 golova , Marina Tomić je postigla 4 , po 3 Danijela Ilić i Marija Petrović i po 1 Maja Radoičić i Tamara Žarković.

U Serkodaku je briljirala na terenu levi bek Ana Pavković sa 9 golova , 6 je postigla Larisa Nuser , 4 Logtenberg po 3: Stenbakers , Van Buren i Van Leuven . Dva puta mrežu Ane Kačarević , Marijane Karić i Ilijane Nićiforović zatresle su: Rijks i Visterman dok su se u strelce upisale i: kružni napadač Lij Koji kao i drugi levi bek De Vild.

 

Učinak igrača srpskog i holandskog šampiona u prvoj utakmici II kola EHF Kupa

 

Sve napred navedeno ne umanjuje ubedljivu i poštenu pobedu Serkodaka i gotovo siguran prolaz u nerednu rundu takmičenja i pre odigravanja ddruge utakmice koja je na programu u nedelju u istoj hali od 14:00 sati.


18 .kolo Superliga
Medicinar 36 : 31 Naisa
Junior 35 : 29 Železničar
Sloga 32 : 27 Jagodina
Bekament Bukovička Banja 36 : 19 Kikinda
Radnički KG 21 : 25 Bor RTB
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Medicinar 18 15 1 2 31
2 Bekament Bukovička Banja 18 15 0 3 30
3 Jagodina 18 9 1 8 19
4 Naisa 18 9 0 9 18
5 Kikinda 18 9 0 9 18
6 Bor RTB 18 7 2 9 16
7 Junior 18 7 1 10 15
8 Sloga 18 6 2 10 14
9 Radnički KG 18 6 0 12 12
10 Železničar 18 3 1 14 7