XS
SM
MD
LG

Bronza Mate Nemeša na Prvenstvu Evrope za mlađe seniore

Na Prvenstvu Evrope za mlađe seniore (do 23 godine) u bugarskom gradu Ruse, rvač Srbije Mate Nemeš osvojio je 3. mesto u kategoriji do 66 kilograma. Peti je bio Nikolai Dobrev u kategoriji do 85 kilograma, a Tamaš Nađ je dan ranije zauzeo osmo mesto u kategoriji do 59 kilograma.
Nemeš je nakon dve pobede, nad Sleivom iz Litvanije (9-0) i Ukrajincem Nasibovim (5-4), zaustavljen u četvrtfinalu. Bolji je rezultatom 5-2 bio Jangvadze, predstavnik Gruzije, koji se kasnije plasirao u finale, te je Nemeš dobio priliku da kroz repasaž dođe do medalje, u čemu je i uspeo. Prvo je pobedio Francuza Malkhasijana sa 8-0, da bi u borbi za bronzu bio bolji od domaćeg predstavnika Daruiša sa 6-0.

foto: unitedworldwrestling.org


Na korak od medalje bio je i Nikolai Dobrev u kategoriji do 85 kilograma. On je nakon dve pobede nad Rumunom Pirvanom (10-5) i Ambrazevičem iz Belorusije (5-2) zaustavljen tek u polufinalu. Poražen je od kasnijeg šampiona, Mađara Szilvašia sa 6-2. U borbi za bronzu Dobrev je izgubio od Šveđanina Berga, te se morao zadovoljiti petim mestom.
Prethodnog dana, Tamaš Nađ je zauzeo osmo mesto. Posle startne pobede nad Poljakom Piatekom (8:0 tehnički tuš), poražen je od Rusa Sergeja Emelina i Tchitave, predstavnika Gruzije.
Nakon istorijskog uspeha kada su osvojena tri srebra na Prvenstvu Evrope za seniore, bronza Nemeša predstavlja nastavak tradicije osvajanja medalja na velikim takmičenja. Sve misli reprezentativaca Srbije sada se okreću kvalifikacionom turniru za Olipmijske igre koji će se održati u Zrenjaninu od 14. do 17. aprila, kada će naši rvači pokušati da izbore još normi za Rio. Za sada je siguran učesnik Davor Štefanek, a rezultati iz prethodnog perioda ulivaju optimizam, te je za očekivati da se Štefaneku pridruži još naših rvača.


Sledeća vest
Derbi kraj Tise