XS
SM
MD
LG

Naisa na startu plej-ofa dočekuje Radnički

Rukometašice niške Naise odigraće u subotu 26. marta u niškom Čairu meč 1. kola plej-ofa protiv kragujevačkog Radničkog u 18:30. Posle tronedeljne pauze od završetka ligaškog dela Superlige, Nišlijke nastavljaju takmičenje u doigravanju za šampiona. One u plej-of kreću sa 2. mesta i 7 osvojenih bodova, a prvi protivnik biće kragujevački klub koji je na 3. mestu sa 6 bodova.

490x370-zrk-naisa-nis.jpg

Eventualna pobeda pruža realne šanse da Nišlijke na kraju završe kao drugoplasirane; foto: Vanja Keser

U dva međusobna duela odigrana ove sezone obe ekipe trijumfovale su po jednom. U prvom delu sezone Radnički je na svom terenu savladao niški tim rezultatom 28:23, a Naisa se potom revanširala u Čairu minimalnim trijumfom 30:29.

Prema Naisinim partijama u dosadašnjem toku sezone i očekivanjima od plej-ofa, šef stručnog štaba Svetislav Jovanović rekao je da njegove igračice mogu do vicešampionske titule, a o subotnjem protivniku ima samo reči hvale.

Radi se o ekipi koja je po mom ukusu bolja od Izvora. Igraju brz rukomet i biće motivisani da nam vrate za poraz u poslednjem meču. Izuzetno moćan tim sa reprezentativnim golmanom Risovićevom, kojoj ne smemo da dozvolimo da se razbrani - istakao je on.

Prema njegovim rečima, Radnički u Niš dolazi bez najbolje igračice Anđele Janjušević, pa najveća opasnost u napadu preti od Ivane Prijović. Trener Nišlijki za ovaj meč najavio je da će miksovati u odbrani sa postavkama 6-0 i 5-1.

Posle povrede zgloba desne noge i mesec i po dana pauze u sastav Naise vraća se kapiten Hristina Nedeljković koja kaže da će u subotnjem meču ekipa pružiti svoj maksimum.

Biće ovo sjajna uvertira za iskušenja koja nas očekuju u plej-ofu. Mi smo zacrtale da dođemo do vicešampionske titule i svesne smo da će nas pobeda protiv Radničkog dovesti na korak od tog cilja - kazala je ona.

Naisa će protiv Radničkog biti oslabljena neigranjem drugog pivota Milice Mitrović, dok je Marija Filipović pod znakom pitanja.


6 .kolo SRLS Play Off
Železničar 25 : 30 Naisa
Izvor Bukovička Banja 23 : 24 Radnički
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Izvor Bukovička Banja 12 8 1 3 17
2 Naisa 12 7 1 4 15
3 Radnički 12 5 3 4 13
4 Železničar 12 0 3 9 3