XS
SM
MD
LG

Startuju Plej of i plej aut u ženskoj Super ligi rukometašica: Izvor Bukovička Banja najbliži tituli

Po prvi put od kako se igra samostalna liga Srbije u ženskoj konkurenciji , od takmičarske sezone 2006/2007 ,  rukometašice prvenstvenu trku završavaju plejofom i plejautom. Ova novina u tekućoj sezoni donosi produžetak neizvesnosti ko će osvojiti titulu prvaka države , koje ekipe će od jeseni igrati evro-kupove , odnosno ko će sačuvati opstanak u najkvalitetnijem takmičenju rukometašica u Srbiji.

"Prštalo na sve strane" u prvom delu sezone-detalj sa utakmice Izvor Bukovička Banja-Radnički (foto: PeđaMirić)

Posle 18 kola , prve su kroz cilj prošle rukometašice Izvora Bukovičke Banje koje su ovu sezonu ušle sa potpuno renoviranim timom , ojačanim za nekoliko iskusnih i proverenih igrača , novim trenerom i ambicijom iza koje je stala lokalna samouprava , koja je izlaskom iz kluba nekada generalnog sponzora , kompanije Knjaz Miloš , čije je ime klub nosio 17 sezona u Super ligi , preuzela brigu o najuspešnijem sportskom klubu podno Bukulje. I ne samo da su preuzeli brigu o klubu nego su se potrudili da u ovoj sezoni pronađu novog partnera  svom superligašu  , jedan od najlepših hotela na Balkanu koji je uz brend nekada mondenske banje dodao i ime velelepnog zdanja Izvora koje se nalazi uz prelepi park Bukovičke Banje.

Međusobni rezultati klubova pred plej of

Nova ekipa , novo ime i novi trener dovele su do toga da su ranđelovčanke u prvih 15 utakmica zabeležile 12 pobeda , 2 nerešena rezultata i uz jedan poraz u plej of prenele 9 bodova  , odakle će u petak uveče pred svojom publikom startovati sa prve pozicije.

Pogled ka tituli ... ŽRK Izvor Bukovička Banja iz Aranđelovca (foto:Vladimir Đajić)

Prvi protivnik je prijatno iznanenađenje prveenstva Železničar iz Inđije koji u borbu za titulu prenosi dva boda i u SRC “Šumadija” stiže sa četvrte pozicije iza još uvek aktuenog šampiona Radničkog iz Kragujevca koji na trećem mestu mini tabele ima 6 bodova , dok će Naisa iz Niša u borbu za trofej sa drugog mesta i dva boda zaostatka u odnosu na lidera iz srca Šumadije.

To su 4 ekipe koje će se u 6 kola boriti za titulu novog ili starog prvaka Srbije u zavisnosti da li Radnički sa izuzetno podmalđenim ali kvalitetnim sastavom  koji je ove sezone pokazao da zna i te kako da odigra kvalitetno što je potvrdio u Kragujevcu protiv Izvora pobedom u 15-om kolu rezultatom 32:27 , može do titule , upravo pored Izvora Bukovičke Banje koji ima tri boda prednosti u odnosu na kragujevčanke ,  ili će uvek u vrhu srpskog rukometa , niška Naisa napraviti rezultat vredan divljenja s obzirom na start sezone kada su im zbog osipanja ekipe mnogi predviđali plasman u donjem delu tabele.  

Inđijke realno zbog popriličnog bodovnog zaostatka za ova tri tima i nešto manje kvalitetnijeg sastava i iskustva u odnosu na rivale , teško mogu do titule , ali će svakako nekome od favorite gledati da pomrse konce , što su u toku dosadašnjeg dela sezone često i znale da naprave.  Uostalom u Železničaru i ne kriju da su izuzetno zadovoljni ostvarenim i da im je izlazak na evro-scenu već gotovo ostvario sve rezultatske snove u tekućojsezoni.

Vrebaju iz potaje,prijtno iznenađenje Super lige... ŽRK Železničar iz Inđije (foto: ŽRK Železničar)

Ekipa iz Aranđelovca ,  trenera Živojina Maksića , najbliža je ostvarenju ambicija sa početka sezone , ima iskusan i kvalitetan tim , koji je za razliku od jesenjeg dela takmičenj u nastavku odigrao uglavnom kvalitetno.Uostalom to je najefikasnija ekipa lige i uprkos teškim povredama u toku sezone veoma važnih , i u tom trenutku prvih strelaca ekipe , desnog krila Tamare Žarković i kasnije levog beka katarine Stnić , ima dovoljan fond kvalitetnih igrača da nadomeste odsustvo ove dve rukometašice i dobrim pristupom igri i obavezama prva prođe kroz cilj.

Mnogo toga u borbi za titulu može biti rešeno u prva tri kola plej ofa u kojima ukoliko Izvor ostvari pobede , prednost ove ekipe za ostale rivale postaje nedostižna do kraja sezone.

Radnički , je na žalost u finišu prvenstvene trke ostao bez jednog od najkvalitenijih igača , ne samo u klubu nego i u ligi , Anđele Janjušević , koja je upravo u meču sa Izvorom doživela težu povredu kolena pa će njene drugarice morati da stisnu zube i pokušaju da u preostalih 6 kola nadomeste izostanak najboljeg igrača ženske “superice” u poslednje dve sezone.

Nedaju tron... ŽRK Radnički iz Kragujevca (foto: ŽRK Radnički)

Naisa je podizala formu u toku sezone i njen zaostatak za liderom iz Aranđelovca od samo dva boda pred start plej ofa ,  kao i nerešen ishod utakmice sa Izvorom u Nišu , te trijumf nad ekipom iz Kragujevca u Nišu , uz ogromno iskustvo trenera Svetislava Jovanovića , daju joj za pravo da se nada ako ne prvoj poziciji , onda svakako vicešampionskoj tituli ,  sezoni pred čiji su početak zbog finansijske konsolidcije “ustupili” ne svojom voljom dva igrača , Mariju Petrović i Anu Kačarević ,  ljutom rivalu iz Aranđelovca , koji su nosili ovaj tim nekoliko predhodnih sezona.

 

Nadaju se bar jednom trofeju ... ŽRK Naisa iz Niša (Foto: Zvanični sajt SRLS-Ž)

Posle odigravanja prva tri kola uslediće dvonedeljna pauza u kojoj će biti odigrane četvrtfinalne utakmice Kupa Srbije ( igraju se po dve utakmice , 13 i 27.april) , a interesantan je podatak da će jedan od 4 para ove faze takmičenja biti upravu Izvor Bukovička Banja i Naisa , što znači da če se ova dva tima do kraja sezone sastati čak 4 puta od čega dva puta u Aranđelovcu u samo 10 dana ( 02 i 13-og aprila) kao i dva puta u Nišu 27 april i 14 maj).

U ostalim utakmicama ¼ finala Kupa sastaju se: Kikinda i Minaqua Vojvodina , prvoligaš RTB Bor i Radnički iz Kragujevca , kao i Jagodina i šabački Medicinar.

Sve u svemu očekuje nas zanimljiva završnica ženske super lige , kako u plej ofu tako i u plej autu u kome će snage odmeravati: Medicinar iz Šapca i Sloga iz Petrovca na Mlavi koji startuju sa pozicije 1 i 2, sa po 12 bodova , od trećeg do petog mesta su: Jagodina , Kučevo i Kikinda sap o 10 , dok je na začelju mini tabele  , u plej autu ,novosadska Minaua Vojvodina sa 6 bodova.

Danas su već odigrane utakmice prvog kola plej auta u kojem su postignuti sledeći rezultati:

Rezultati prvog kola plej auta i parovi drugog kola...

U utakmicama prvog kola plej ofa sastaju se:

Parovi prvog kola plej ofa

U Aranđelovcu su za sutra , dan uoči utakmice sa Železničarom , za 12:00 sati najavili konferenciju za medije na kojoj će izneti plan za osvajanje drugog trofeja u klupskoj istoriji jer je nekadašnji Knjaz Miloš svoj prvi trofej prigrabio u takmičarskoj sezoni 2006/2007 kao prvi šampion samostalne Srbije.

Premijera plej ofa za rukometašice u Aranđelovcu

Jedan od  najiskusnijih igrača , kapiten Izvora Bukovičke Banje , Sanja Rajović , očekuje pobedu u utakmici sa Železničarom i poziva navijače da , kao i mnogo puta ove sezone njoj i klupskim drugaricama budu osmi igrač sa tribina SRC “Šumadija” u petak uveče od 18:00 sati.

Prilog: regionalna Radio Televizije “Sunce” iz Aranđelovca

Novinar: Zorica Pavlović

Snimatelj: Ivan Živanović


6 .kolo SRLS Play Off
Železničar 25 : 30 Naisa
Izvor Bukovička Banja 23 : 24 Radnički
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Izvor Bukovička Banja 12 8 1 3 17
2 Naisa 12 7 1 4 15
3 Radnički 12 5 3 4 13
4 Železničar 12 0 3 9 3