XS
SM
MD
LG
03.03.2016 Administrator

MLS liga na Eurosportu

U subotu, 5. marta u 20:30, gledaoci Eurosporta biće u prilici da, u okviru najave nove MLS sezone, pogledaju ekskluzivne intervjue sa trojicom internacionalnih asova:

Frenk Lampard, bivši as Čelsija, uoči početka sezone priznao je Eurosportu da je bio zapanjen nadmetanjem i takmičarskim duhom koji vlada u Ligi i činjenicom da je svaka utakmica neizvesna do samog kraja.

O protekloj sezoni i planovima za predstojeću:

„Ova godina je drugačija; mislim da ćemo imati dugačku predsezonu u kojoj ćemo nastupiti kao tim, a imamo i novog menažera. Svesni smo grešaka od prošle godine i moramo ih ispraviti i biti dosledni. Neophodno je osvojiti više utakmica i zaista moramo da uđemo u plej-of.

Prošle godine sam odigrao 10 utakimica – to je bio problem. Želeo sam da igram više, želeo sam da pomognem više. Nadam se da ću to moći da nadoknadim sada. Smatram da sam pred kraj sezone bio fizički spremniji, što je frustrirajuće, jer sam propustio njen veliki deo i postigao samo nekoliko golova. Nadam se da ću ih postići više ove sezone. Nadam se da ću igrati redovnije, ne samo kako bih postigao golove, već da bih doprineo igri…i pomogao svojim saigračima da postanu deo pobedničkog tima.”

O učešću Dejvida Bekama u MLS-u:

„Pre svega, smatram da je Dejvid Bekam bio sjajan u MLS-u. Mislim da je podigao svest o Ligi na viši nivo. Odlično je igrao i odgovoran je za unapređenje kvaliteta igre. Razgovarao sam sa njim pre nego što sam došao ovde i sreli smo se par puta od kako sam u Njujorku. Dejvid Bekam veoma naporno radi i svoj posao obavlja veoma dobro. Zaista mu se treba dati priznanje i smatram da je veoma cenjen zbog svega što je postigao u Los Anđelesu i zbog svega što je uradio za MLS kao zajednicu.”

Sebastijan Đovinko, velika MLS zvezda, bio je razočaran na kraju prošle sezone kada je u nacionalnom derbiju, u polufinalu plej-ofa, njegov Toronto poražen od Montreala. U intervjuu za Eurosport, Đovinko je govorio o minuloj sezoni, u kojoj je proglašen za najvrednijeg igrača lige, jer je postigao dve trećine golova Toronta.

O činjenici da je odgovoran za 65% golova koje je njegov tim postigao u toku regularne sezone (22 gola i 16 asistencija, najbolji rekord u istoriji Lige):
„Nadam se da taj rekord neće biti oboren neko vreme...a možda ću i sam pokušati da da ga oborim u budućnosti.“

Majkl Bredli o Đovinku:
„On može da postigne gol, namesti gol, bude opasan protivnik, dribla i dodaje loptu...Po mom mišljenju, prošle godine bio je najbolji napadač u Ligi.“

Patrik Vijera govori o velikim uspesima koje ima u planu za svoj tim koji predvode zvezde poput Lamparda i Vilje ove sezone.

O svom timu:
„Veoma sam srećan što mogu da računam na ova tri igrača (David Vilja, Frenk Lampard i Andrea Pirlo) sa neverovatnim karijerama koje služe za primer. Imaće veliki uticaj i to ne samo na terenu, već i van njega zato što su veoma cenjeni kao igrači. Verujem da će dosta pomoći meni, ali i mlađim igračima u njihovom razvoju. Na to gledam kao na veliki bonus."