XS
SM
MD
LG
18.02.2016 Administrator

Badminton reprezentativac Miodrag Kaličanin učestovao na Youth leadership kampu u Hamburgu

Miodrag Kaličanin imao je tu čast da od 9. do 17. februara 2016. učestvuje na 20. po redu Youth leadership kampu koji organizuju Ujedinjene nacije preko svoje kancelarije za promovisanje razvoja i mira kroz sport. Od 200 prijavljenih za učešće na ovom događaju naš badminton reprezentativac je bio među samo 30 koji su izabrani da prisustuvuju velikom skupu u Hamburgu. O značaju ovog događaja najbolje govori podatak da je na kampu boravio i Mr Wifried Lemkeom, specijalni savetnik generalnog sekretara Ujedinjienih nacija Ban Ki-Muna. Glavni cilj Youth leadership kampa je korišćenje sporta kao sredstvo za promovisanje razvoja i mira. Učesnici su radili u raznim radionicama, razmenjivali iskustva i ideje i učili kako se vode projekti vezani za ovu temu. Takođe, prusustvovali su predavanjima mnogih organizacija kao što su Svetska badminton federacija, Svetska stonoteniska federacija, Youth sport trust, International Olympic Truce Center, GIZ, Boxgirls, Inter Campus, St. Pauli... Svi članovi su imali priliku da upoznaju Wilfrieda Lemkea koji je svojim prisustvom snažno podržao kamp.

“Bila mi je izuzetna čast da učestvujem u ovakvom projektu Ujedinjenih nacija, koji za cilj ima razvoj mladih u polju korišćenja sporta kao sredstvo za promovisanje mira i razvoja. Od velikog broja prijavljenih samo nas 30 je dobilo šansu da radi sa sjajnim mentorima i predavačima, da pokaže svoju kreativnost u rešavanju raznih problema i pravljenju projekata kao i da upoznamo gospodina Lemkea, koji je svakako jedan od najzaslužnijih ljudi što ovako dobri programi postoje“, kazao je Miodrag Kaličanin.

Vlada Republike Srbije – Ministarstvo omladine i sporta obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava doprinelo učešću Miodraga Kaličanina na događaju u Hamburgu.