XS
SM
MD
LG

Biciklom do obala Crnog mora

Postoje mnogo ljubitelja biciklizma kojima vožnja po ulicama i biciklističkim stazama i nije baš toliko zanimljiva. Potrebno im je da osete u svojim venama više adrenalina jedan od takvih je tridesetdvogodišnji Vladimir Ilić diplomirani inženjer menadžmenta koji je diplomirao na Tehničkom fakultetu u Boru.

Biciklizam sam zavoleo od onog trenutka kada sam naučio da vozim bicikl. Sve je teklo postebeno a ljubav prema biciklizmu bila je sve veća i veća. Kako sam sa godinama sticao iskustvo bavljenje biciklizmom bilo je sve ozbiljnije, nisam otišao u profesionalne vode, ali sam postao  rekreativac za svaki vid poštovanja. - počinje svoju priču Ilić.

 Sa biciklom se družim svakog dana, osim kada je neko loše vreme neka jaka kiša, sneg ili prejak vetar koji dosta otežava bavljenje ovim sportom.

 ​Za mesec avgust sam postavio sebi svoj lični cilj a to je da se biciklom probijem do obala Crnog mora tačnije do najveće bugarske luke grada Burgasa. To putovanje od Leskovca do Burgasa biće dugo oko 600 km dok bi povratak bio najverovatnije preko Makedonije da ne bi bilo monotonije u putovanju pa bi sve ukupni put bio oko 1300 km.

Već sam počeo sa prikupljanjem potrebnih informacija za putovanje kroz Bugarsku, kontaktirao sam i ambasadu Bugarske koja mi je dostavila potrebne informacije i smernice u kretanju kroz Bugarsku, a to je obavezno kretanje zaustavnom trakom auto puta, nošenje zaštitne kacige i prsluka i naravno da na biciklu bude istaknuta zastavica zemlje iz koje dolazim i kretanje je dozvoljeno samo po danju. Najbitnija mi je podrška supruge i porodice kao i prijatelja i samo da me zdravlje posluži, miran drum i što manje kvarova na biciklu moj poduhvat će biti ispunjen. -završava svoju priču ovaj veliki zaljubljenik u biciklizam.

Tokom svog putovanja Ilić će proći od Leskovca preko Niša, Pirota i Dimitrovgrada do Sofije gde planira da poseti jedan od najvećih pravoslavih hramova na Balkanu Hram Aleksandra Nevskog u Sofiji, kasnije će putovanje nastaviti ka Plovdivu drugom po veličini gradu u Bugarskoj gde će posetiti Rimsko pozorište i Rimski stadion nalik na koloseum, nakon toga će nastaviti put ka Staroj i Novoj Zagori i Jambolu gde u Jambolu planira da poseti cuveni Bezistan i nakon toga ostaje mu jos 100 km do velike luke Burgas.

U Burgasu planira da ostane par dana, a onda povratak za Leskovac, ponovo preko Plovdiva, kasnije preko Pernika, pa dalje preko Makedonije. . .

Poželimo mu srećan put!