XS
SM
MD
LG

Biciklizam: Kasa završio na 42. mestu na "Điro dele ređioni"

Gabor Kasa 21- godišnji srpski reprezentativac iz subotičkog Spartaka, stipendista međunarodne biciklističke unije (UCI) završio je trku Kupa nacija za vozače do 23 godine „Điro dele ređioni“ u Italiji na 42. mestu u generalnom plasmanu sa 16 minuta slabijim vremenom od pobednika Italijana Enrika Bataljina.

Kasa, koji je vozio u mešovitoj ekipi „Biciklistički centar UCI“,  je drugu etapu voženu na teškoj stazi od 154, 1 km oko mestao Banjo di Romanja završio na 42. mestu sa 15,23 minuta zaostatka.  Pobedio je Angelo Pagani (Italija „A“) u vremenu 4:08,12 čaosova (prosek 37,2 km na čas) ispred Bataljina (Italija „B“) i Papok Biarheija (Belorusija). Obojica su imali 27 sekundi zaostatka.

U generalnom plasmanu pobedio je Bataljin, ispred Jana Tratnika (Slovenija) koji je imao 7 sekundi slabije vreme i Paganija koji je zaostao 37 sekundi. Od 85 vozača na startu, trku su završila 63.
U trening centru UCI u Eglu kraj Lozane sa Kasom (kome je ovo druga godina da boravi u centru) je i mladi 20 godišnji Jovan Rajković iz niškog Železničara MBN. Obojica su dobili stipedniju zalaganjem BS Srbije.