XS
SM
MD
LG
28.07.2009 N.Pavlović

Zakazana Konferencije klubova Podunavskog okruga

U organizaciji FS Podunavskog okruga, istog dana su zakazane Konferencije klubova  tri lige a takmičenjem rukovodi ovaj savez. Domaćin je novajlija u ligi, Jedinstvo iz Krnjeva. Sednicom će rukovoditi, predsednik FS Podunavskog okruga Slobodan Tošić, a pomagaće mu sekretar Bojan Đulić i direktro takmičenja seniorske lige Pantelija Nikolić.
Utvrđen je sasatav Podunavske okružne lige, za seniore od 16. ekipa: Lunjevac, Napredak iz Markovca, Sloboda iz Lipa, Mladi bora iz Velikog Orašja, Šumadija iz Azanje, Mladi radnik iz Radinca, Cerovac, Sloga iz Miloševca, Železničar iz Kusatka, Radnik iz Smederevske Palanke, Udarnik iz Lozovika, Omladinac iz Rakinca, Železničar iz Smedereva, Drugovac, Budućnost iz Ratara i Jedinstvo iz Krnjeva.
Kalendarom takmičenja prvo kolo je na programu 15/16 avgusta, bez vanrednih utakmica preko nedelje, sa završetkom jesenjg dela 21/22. novembra. Lige mlađih selekcija ( omladinci i pioniri ) podeljene su u dve grupe.

Pantelija Nikolić- direktor takmičenja senirskih ekipa Podunavske okružne lige

Grupu A čine ekipe sa teritorije OFS Smederevo, a broj ekipa je dvanest: Crvena zvezda iz Suvodola, Seljak iz Mihajlovca, Lunjevac, Sloboda iz Lipa, Mladi radnik iz Radinca, Vrbovac, Borac iz Ralje, Osipaonica, Sloga iz Lugavčine, Skobalj i Drugovac.
U grupi B koja takođe broji 12. klubova, takmiče se ekipe sa teritorije OFS Smederevska Palanka i OFS Velika Plana. Napredak iz Markovca, Selevac, Mladi borac iz Velikog Orašja, Šumadija iz Azanje, Cerovac, Sloga iz Miloševca, Železničar iz Kusatka, Radnik iz Smederevske Palanke, Udarnik iz Lozovika, Omladinac iz Rakinca, Budućnost iz Ratara i Jedinstvo iz Krnjeva.
Početak prvenstva bez vanrednih kola, zakazan je za 29/30. avgust i trajaće do 7/8. novembra. Konferencije su zakazane za četvrtak 30. jul u prostorijama Lovačkog doma u Krnjevu, sa početkom seniorska liga od 18 a mlađe selekcije od 19. časova.

  Izvršni odbor FS Podunavskog okruga odredio troškovnik za klubove


Odlukom IO FS Podunavskog okruga, članarina klubova za vođenje takmičenja za naredno prvenstvo, je 20.000 hiljada i za seniorsku i omladinsko-pionirsku ligu. Dinamika uplate je na četri rate po 5.000 hiljada. Prva je do 1. septembra, a druga do 1.oktobra 2009. godine. Preostale dve se plaćaju naredne godine, do 1. marta i 1. maja.
Troškovi službenih lica, sudije 1.400. dinara po osobi, a delegat 1.200. dinara, troškovi prevoza 12. dinara po kilometru. Sudijska trojka naplaćuje prevoz jednog auta. Utakmice omladinaca i pionira, zajedno odigrane, sudije i delegati imaju po 1.000. dinara, putni troškovi 12. dinara po kilometru, i plaća se prevoz samo za jedno vozilo. U slučaju neodigravanja utakmice, službena lica naplaćuju troškove u visini pola dnevnice 500. dinara, po osobi i troškove prevoza. Troškovi komisije za prijem terena su 1.000. dinara dnevica i 1.000. dinara taksa po članu.
Visina takse za žalbu je u prvom stepenu (direktor takmičenja) 4.000. dinara, u drugom stepenu (komisija za molbe i žalbe ) 8.000. dinara. Taksa za žalbu službenih lica kod KUS-a 2.000. dinara. Zaštita zakonitosti kod FSRZ Srbije 12.000. dinara.Visina takse za izdavanje visine licence trenera za seniorske ekipe je 1.000. dinara a za mlađe kategorije 500. dinara. Visina kazne za neodigranu utakmicu po DP FS Srbije, senirske ekipe 10.000. dinara, omladinske 5.000. dinara i pionira 3.000. dinara.
Visina kazne za slabu organizaciju utakmice od 5.000 do 50.000. dinara u lakšim slučajevima i zabrana igranja na svom terenu i terenu udaljenom 30 km, od 1 do 12 utakmica neigranja u težim slučajevima. Nesportsko ponašanje trenera, predstavnika i ostalih službenih lica kažnjava se do 5.000. dinara. Neizvršavanje odluke saveza i drugo, u lakšim slučajevima kažnjava se oduzimanjm bodova, u težim isključuje iz daljeg takmičenja.


Tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod