XS
SM
MD
LG

PLS: Inđija - Bežanija 2:1
U poslednjem meču za prvi deo sezone, Inđija je na svom stadionu ugostila ekipu Bežanije. Zeleno-beli se nalaze u velikoj krizi i trenutno su u samom dnu tabele, a meč sa Bežanijom je bio prilika da se ostavi tračak nade pred zimsku pauzu. Meč je počeo u laganom ritmu, a gosti su uglavnom vodili reč na terenu svojim preciznim pasovima i posedom lopte.

Prva prilika je viđena u 11. minutu. kada je Vuković pokušao iz okreta ali je njegov udarac izblokiran i nije bilo problema za golmana Puletića. Gosti su u nastavku odmah odgovorili kada je Božović izblokiran, a Bežanija osvaja korner.

Iz ugla gosti imaju sjajnu šansu kada je Putinčanin ostao sam na drugoj stativi i glavom pokušava ali je golman Stanivuković bio dobro postavljen.

U 19. minutu prilika za goste. Živković je šutirao veoma nezgodno ka golu mladog Stanuvukovića ali je na sreću Inđije sve završeno bez gola.

Solidna šansa pred golom gostiju je viđena u 23. minutu kada je Stanković uputio blag šut, a odbrana Bežanije nije bila na nivou i na sreću Puletića lopta završava pored gola.

Samo minut kasnije i 100% šansa za Lemajića.

Stanković je uputio centaršut sa desne strane, a gorostasni napadač glavom šutira pravo u Puletića koji izbacuje u korner.

Do nove šanse se čekao devet minuta,a onda je usledio prekid za goste. Stevan Živković je izveo precizan slobodnjak sa 20tak metara, a golman Stanivuković sjajnom paradom čuva gol i izbija u korner.

Dva minuta kasnije i slična šansa na drugoj strani. Ovog puta Stanković šutira u donji levi ugao Puletića koji je bio na pravom mestu.

Serija slobodnjaka se nastavila i u 33. minutu kada je Živković poslao centaršut ka Stanovčiću koji je glavom prebacio gol Inđije.

U 37. minutu konačno prilika iz igre. Erić se odlučio za udarac iz daljine, a lopta završava iznad prečke.

Sve do 45. minuta nije bilo šans, a onda gol! Vuković je uputio odličan centaršut ka Lemajiću koji konačno, posle niza promašaja, zahvata loptu glavom na pravi način i gađa nebranjeni deo mreže Puletića za 1:0.

Odmah na startu drugog poluvremena Inđija ima šasnu za gol. Rajak je primio loptu i šutira u donji ugao Puletića koji vrhovima prstiju kači loptu koja se odbija od stativu i rezultat ostaje 1:0.

U nastavku utakmice Inđija je izvrila jak pritisak na Bežaniju, a to se isplatilo u 58. minutu. Rajak je izdržao duel sa protivničkim igračem i šalje centaršut za Lemajića koji ovog puta nogom udara loptu i matira Puletića za 2:0.

Inđija je nastavila u svom ritmu, a Lemajić je novi šut uputio u 68. minutu, ovog puta je loptu zakačio igrač gostiju i završeno je sa kornenom za zeleno-bele.

Bežanija se oslobodila pritiska u 70. minutu kada je Mulćan pobegao odbrani i ozbiljno šutira ali je Stanivuković bio siguran i hvata u ruke.

U 76. minutu Krstić je pokušao da iznenadi Puletića. Mladi vezni igrač je uputio lob ka golu Bežanije, a sve je završeno gol-autom.

Gosti su u 84. minutu pokušali preko Baranina koji je glavom loptu poslao pored gola Stanivukovića.

U 86. nova prilika za goste. Mulćan je poslao loptu ka Baraninu ispred kojeg reaguje odbrana Inđije i sve je završeno kornerom.

Pritisak gostiju se nastavio u 88. minutu kada je baranin poslao preciznu loptu iz auta ka Ćetkoviću koji prebacuje ka drugoj stativu Stanivukovića koji je još jednom bio na visini zadatka i čuva svoj gol.

U drugom minutu nadoknade Inđija gradi brz kontranapad posle kojeg Krstić šutira i pogađa spoljni deo mreže.

Gosti koji su pritiskali uspeli su da konačno slome otpor Inđije pred sam kraj utakmice. Stanovčić se najbolje snašao posle centaršuta iz prekida u matira golmana Stanivukovića koji je i pored primljenog gola, uz Darka Lemajića sigurno najbolji akter ovog duela.

Na kraju Inđija osvaja 3 boda na svom terenu protiv Bežanije, a konačan rezultat je bio 2:1.

Posle ove pobede Inđjia ostaje u trci za opstanak, a do proleća će imati dovoljno vremena da popravi igru i pojača sastav koji će ostati u Prvoj ligi Srbije.

Stadion FK Inđija. Gledalaca: 150. Sudija: Bojan Nikolić iz Kragujevca. Sudija 1: Marko Dimitrijević iz Kragujevca. Sudija 2: Srđan Minić iz Rače. Četvrti sudija: Marko Srećković iz Kragujevca

FK Inđija: Stanivuković, Pejić, Stanković, Tomanović (K), Varga, Krivokuća, Vuković, Krstić, Erić(Čonka), Rajak(Dimitrić), Lemajić
Klupa: Knežević, Čonka, Tomić, Dimitrić, Bosančić, Pantić, Đulić
Trener: Predrag Pejović

FK Bežanija: Puletić, Baranin, Božović, Putinčanin, Živković Stevan, Živković Nenad(Ćetković), Prodanović, Božičić(Blagojević), Miljković, Stanovčić, Šaka(Mulćan)
Klupa: Nikolić, Mitrušić, Milojević, Blagojević, Smiljanić, Mulćan, Ćetković
Trener: Gordan Petrić



14 .kolo Prva liga Srbije
Teleoptik 1 : 0 Sloga (K)
Proleter 1 : 0 Borac
Jedinstvo Putevi 0 : 2 Mladost (L)
Metalac (GM) 0 : 0 Dolina
BSK Borča 2 : 4 Smederevo
Sindjelić 1 : 2 Radnik
Sloga (PM) 2 : 0 Timok
Inđija 2 : 1 Bežanija
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Mladost (L) 14 10 2 2 32
2 Sloga (PM) 14 8 2 4 26
3 Metalac (GM) 14 7 2 5 23
4 Sloga (K) 14 7 2 5 23
5 Proleter 14 5 6 3 21
6 Borac 14 6 3 5 21
7 Jedinstvo Putevi 14 6 3 5 21
8 Bežanija 14 5 5 4 20
9 Smederevo 14 6 2 6 20
10 Timok 14 5 3 6 18
11 Teleoptik 14 5 2 7 17
12 Sindjelić 14 4 4 6 16
13 Radnik 14 4 3 7 15
14 BSK Borča 14 3 5 6 14
15 Dolina 14 2 5 7 11
16 Inđija 14 2 5 7 11